[vc_row inner_container=”true” no_margin=”true” padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” border=”none”][vc_column width=”1/1″][text_output]

Historien om Thulemanden

[/text_output][text_output]rotationDen lille anorakklædte mand med den karakteristiske hætte og enkle, bløde former er kendt i Grønland fra syd til nord. Figuren, der er inspireret af traditionel håndarbejdskunst, kom til verden på værkstedet i Tage Hansens Guldsmedie i 1960, og har siden fulgt firmaet som logofigur.

Figuren er ikonisk og kan findes gengivet mange steder, men Thulemanden blev først og fremmest skabt som smykke. Til gengæld er det uvist, hvornår han kom til at hedde Thulemanden. Tilnavnet er opstået som et kælenavn blandt kunder, og så har det hængt ved siden.

Den originale Thulemand har mesterstemplet JTH (Jens Tage Hansen), og fremstilles i forskellige størrelser som vedhæng, øreringe og mange andre smykketyper.

Se de mange muligheder her.[/text_output][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row inner_container=”true” no_margin=”true” padding_top=”0px” padding_bottom=”0px” border=”none”][vc_column width=”1/2″][promo image=”2109″]Den originale Thulemand fremstilles som vedhæng i flere forskellige størrelser.

[/promo][/vc_column][vc_column width=”1/2″][promo image=”659″]Thulemanden kan anvendes i mange former for smykker. Her er han som manchetknap med et grønlandskort på den anden side.

[/promo][/vc_column][/vc_row]